Skönt grönt med oljefri avokadosås

Som det låter, en fräsch grön rätt med en oljefri avokadosås. Även själva rätten är tillagad utan olja. Varför? Jag har valt att skippa olja pga de höga näringsfattiga kalorierna i en så liten mängd vätska. I denna rätt är det kryddiga pannrostade kikärtor, grönkål, pak choi och gröna ärtor som frästs i het panna med några skvättar vatten i omgångar för att det ej ska bränna fast när man skippar oljan. Körde lite röda linser varvat med spenat, tomat, hampafrön, balsamico och mangovinäger.

Såsen då? Den är krämig, god som fan och går att variera MASSOR i smak beroende på hur du väljer att krydda.

Receptet är för två personer, släng ner följande i en mixer, kör örtsalt och peppar sist och smaka av.

1 dl vatten

1/2 avokado

2 tsk tahini

1 dadel

1 näve spenat

Saften från en halv lime

1/2 tsk paprikapulver och vitlökspulver

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*