Varför vegan?

Ja, varför vegan?

Orden vegan och vegetariskt fick mig att gå igång på alla cylindrar för några år sedan, det var helt sjukt att höra att någon var vegan, jag blev galen och antog direkt en trist ton mot den som försökte prata med mig om ämnet, hur fan kan man vilja vara vegan var det enda jag tänkte och jag skulle genast skrika högt om burgare, kött och ja, allt i den stilen. Denna del av hemsidan har jag gjort för att utöver goda recept dela mig mig av information gällande veganismen i sig som är mer än bara mat (vegan är inte en diet), och jag hoppas du hittar mer inspiration att leva ett liv utan användning av animalier. Mitt liv fick en totalt ny riktning och jag kände mig helt blåst när jag släppte mitt ego och min ignorans gällande veganism och allt vad den innebär, jag har inte heller ångrat mitt val en sekund.

Här under bifogar jag bland annat en grym länk med en PDF från Djurrättsalliansen där du hittar info om varför man är vegan. Kanske är du nyfiken på ämnet, kanske har du funderat på att börja leva veganskt, kanske är du lika hatisk mot veganism som jag var innan jag sommaren 2016 bestämde mig för att bli vegan. Jag hoppas att du finner något i denna PDF, den är grym och går även att beställa från deras sida i fysisk form.

https://djurrattsalliansen.se/wp-content/uploads/2017/07/varfo%CC%88rvegan.pdf

Bara i Sverige dödas 85 MILJONER djur i kött, mjölk- & äggindustrin, samt 19 MILJARDER fiskar varje år!

Utöver det brutala och helt onödiga lidande djuren utsätts för, mår planeten bättre av att vi blir fler veganer och extremt många inklusive mig själv upplever massor av hälsofördelar, snabbare återhämtning vid hård träning med mer.